Onze blog:

Betrouwbaar, vakkundig en betaalbaar.
Geschreven op 20-06-2019
Lees verder »

Keijzer: 'Grote bedrijven moeten mkb'ers binnen 30 dagen betalen'.
Geschreven op 10-05-2019
Lees verder »

Credit management, de trends van vandaag.
Geschreven op 28-08-2018
Lees verder »

Ook problemen met uw financiŽle administratie?
Geschreven op 28-07-2018
Lees verder »

10 tips voor uw debiteurenbeheer.
Geschreven op 28-06-2018
Lees verder »

Meer blogs

Is uw administratie up to date?
Geschreven op 28-05-2018
Lees verder

Winst met een kortere betalingstermijn.
Geschreven op 28-04-2018
Lees verder

Niet voldoende tijd of kennis in huis om uw administratie te verrichten?
Geschreven op 28-03-2018
Lees verder

Tips voor een beter creditmanagement.
Geschreven op 28-02-2018
Lees verder

Backoffice support nodig?
Geschreven op 28-01-2018
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden?
Geschreven op 28-12-2017
Lees verder

Hoe loopt bij u het debiteurenbeheer in december en januari?
Geschreven op 28-11-2017
Lees verder

Profiteer van de expertise van professionele debiteurenbeheerders.
Geschreven op 28-10-2017
Lees verder

Het einde van een betalingstermijn van meer dan 60 dagen.
Geschreven op 28-09-2017
Lees verder

Laat u aangenaam verrassen wat IVA creditmanagement u te bieden heeft!
Geschreven op 28-07-2017
Lees verder

Bent u tevreden met uw huidige DSO/gemiddelde betalingstermijn?
Geschreven op 28-06-2017
Lees verder

Winst door professioneel debiteurenbeheer.
Geschreven op 28-05-2017
Lees verder

1 maand gratis om de winst te ervaren.
Geschreven op 28-04-2017
Lees verder

Maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Geschreven op 28-03-2017
Lees verder

Het uitbesteden van uw debiteurenbeheer biedt vele voordelen.
Geschreven op 28-02-2017
Lees verder

Winst met een kortere betalingstermijn.
Geschreven op 28-01-2017
Lees verder

Hele fijne jaarwisseling en tot volgend jaar!
Geschreven op 28-12-2016
Lees verder

Factoren die het uitbesteden van uw credit management diensten kunnen beÔnvloeden.
Geschreven op 28-11-2016
Lees verder

Uitbesteding van credit management. De trends van vandaag.
Geschreven op 28-10-2016
Lees verder

Uitbesteding van credit management. Hoe zit dat nou precies?
Geschreven op 28-09-2016
Lees verder

Leverancierskrediet en de belangrijkste spelers in credit management.
Geschreven op 28-08-2016
Lees verder

Veel organisaties worstelen met het dilemma debiteurenbeheer.
Geschreven op 28-07-2016
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden = de voordelen van IVA creditmanagement.
Geschreven op 28-06-2016
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden = een forse winst voor uw onderneming.
Geschreven op 28-05-2016
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden = 10 tot 30% verbetering van het betaalgedrag.
Geschreven op 28-04-2016
Lees verder

Eigen debiteurenbeheer versus debiteurenbeheer uitbesteden.
Geschreven op 28-03-2016
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden = beduidend beter dan goed.
Geschreven op 28-01-2016
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden = ook rond de feestdagen gewaarborgd.
Geschreven op 28-12-2015
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden = vreemde ogen dwingen.
Geschreven op 28-11-2015
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden = nu al het allerbeste idee voor 2016.
Geschreven op 02-11-2015
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden = direct besparen.
Geschreven op 28-08-2015
Lees verder

Minder blogs

Debiteurenbeheer uitbesteden = wat is dan belangrijk voor u?

Geschreven op 28-02-2016

Wanneer is het een goed moment om uw debiteurenbeheer uit te gaan besteden, er kunnen verschillende redenen voor zijn. Indien u het zelf makkelijk aan kan of als u personeel in dienst heeft die debiteurenbeheer full time verricht zal het uitbesteden van het debiteurenbeheer minder voor de hand liggen. In bijna alle andere gevallen kan het zeker interessant zijn bijv. als u merkt dat de betalingstermijnen langer beginnen te worden of dat u zich realiseert dat voor het incasseren van de uitstaande facturen meer tijd besteed moet worden. Meestal zijn dat de momenten om te overwegen het debiteurenbeheer uit te gaan besteden. Als u merkt dat de facturen steeds trager betaald worden, wellicht ook afschrijving van vorderingen gaat spelen of een faillissement van een klant zal dat u aan het denken gaan zetten. Uw debiteur zoekt vaak steeds de uiterste grens op om de betaling aan u te vertragen. Als u geen of te laat debiteurenbeheer verzorgd zal beetje bij beetje deze grens steeds verder verlegd worden. Debiteurenbeheer uitbesteden kan dan de oplossing voor u zijn omdat de debiteurenbeheerders de vakkennis in huis hebben en er iedere dag actief mee bezig zijn waardoor u uw facturen in veel gevallen fors eerder betaald zult krijgen. Omdat u bezig bent met uw core business is het maar de vraag of u tijd heeft om zelf debiteurenbeheer te verzorgen, er gaat ongemerkt toch veel tijd in zitten om het debiteurenbeheer zelf te verzorgen. Afgezien van het feit of u het wel zo prettig vind om uw debiteuren om een betaling te moeten vragen. Wat ook een rol kan spelen is dat als een accountmanager of directeur om de betaling van een factuur moet gaan vragen dat wel de juiste werkwijze is. In veel gevallen is het beter debiteurenbeheerder met crediteurenadministratie contact te laten leggen en verkoop met inkoop. Er zijn bedrijven waar iedereen zo druk bezig is dat men haast niet realiseert dat de uitstaande facturen wel erg lang open blijven staan dat het als redelijk normaal beschouwd wordt. In zo'n situatie moet er meestal iets gebeuren waardoor men met de neus op de feiten gedrukt wordt, het debiteurenbeheer uitbesteden kan dan uitkomst bieden. Het maakt niet uit hoe groot uw organisatie is, van heel klein tot en met heel groot het debiteurenbeheer uitbesteden biedt u zoveel voordelen dat het zeker de moeite loont hier voor te gaan kiezen.   

Debiteurenbeheer uitbesteden, werken met vertrouwelijke informatie

Uw klantgegevens en uw facturen bij een andere organisatie neerleggen dat is nog al wat hoor ik u zeggen en dat is ook zo. Uiteraard wordt bij het aangaan in het contract voor het debiteurenbeheer uit te gaan besteden getekend voor geheimhoudingsplicht en is het wettelijk gewaarborgd. Overigens is het zo dat als u zelf personeel in dienst heeft deze situatie het zelfde is. Ik kan mij voorstellen dat het ondanks dat er toch ook bij u een goed gevoel moet zijn om uw debiteurenportefeuille af te staan en het incasseren door professionele debiteurenbeheerders te laten verzorgen. Een betrouwbare partner moet u hebben, als het ware een verlengstuk van uw organisatie. Bij IVA creditmanagement bespreken wij met u vooraf hoe het debiteurenbeheer verricht gaat worden zodat u weet wanneer en hoe wij uw debiteuren gaan benaderen. Dat vinden wij van wezenlijk belang want wij geloven niet in een standaard aanmaningsschema. Debiteurenbeheer moet altijd maatwerk zijn omdat iedere debiteur weer op een andere wijze aangemaand moet worden. Dat geeft u als klant de zekerheid dat uw debiteuren op de door u gewenste wijze benaderd worden.    

Debiteurenbeheer uitbesteden, wat voor type debiteurenbeheer gaat dit doen

Wat ik zelf belangrijk vind is dat de debiteurenbeheerder niet alleen goed is op zijn vakgebied debiteurenbeheer maar ook feeling heeft in de commercie. Debiteurenbeheer is zeker niet alleen een financieel vak maar zeker ook een commercieel vak. Debiteurenbeheer verrichten op een commerciële wijze geeft het beste resultaat waardoor de gemiddelde betalingstermijn lager dan wel fors lager gaat worden en uw debiteur op een respectvolle wijze benaderd wordt. Als het debiteurenbeheer goed verzorgd wordt gaat zelfs de klanttevredenheid bij uw debiteuren stijgen. Bij een creditmanagementbureau moet een juiste mix aanwezig zijn van junior, medior en senior debiteurenbeheerders. De junior voor de eerste lijn gesprekken, de medior voor de wat zwaardere gesprekken en de senior die alle in en outs weten op hun vakgebied. Uw debiteurenportefeuille heeft de meeste baat bij een goede mix van dit soort debiteurenbeheerders. Natuurlijk moeten alle debiteurenbeheerders op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied en trainingen blijven volgen om een zo compleet mogelijke debiteurenbeheerder te blijven.

Debiteurenbeheer uitbesteden: Wie is Hans Perlee?

Als ik,Hans Perlee, mijn competenties zou moeten samenvatten dan zijn dat: Vakkennis, communicatief, klantgericht, analytisch, accuraat, ambitieus, resultaat-en prestatiegericht en flexibel. Na jaren lang aan de commerciële kant gewerkt te hebben had ik 20 jaar geleden gekozen voor het creditmanagement. Mijn vakgenoten komen meestal uit de financiële richting, persoonlijk vindt ik het een groot voordeel dat ik ook de sales kant meegemaakt heb. In het creditmanagement ben ik doorgegroeid van debiteurenbewaking naar creditmanager. Dit betekent dat ik alle processen in het creditmanagement doorlopen heb waardoor er een brede ondergrond is opgebouwd. Tevens ben ik bij diverse bedrijven werkzaam geweest, bij sommige het eigenbeheer verzorgd en bij andere het debiteurenbeheer voor bedrijven verzorgd welke het beheer hadden uitbesteed. Mijn ervaring is dat bij het uitbesteden van het debiteurenbeheer de debiteur sneller tot betaling van de factuur over gaat. In vrijwel alle branches ben ik actief geweest en diverse cursussen gevolgd en dat alles heeft mij gevormd tot een stevige creditmanager. Op privé vlak zet ik mij graag in voor de Zonnebloem bij dagactiviteiten, ondanks mijn drukke agenda wil ik ca. 1 tot 3 dagen per jaar oudere mensen helpen die ondersteuning nodig hebben bij een dagje uit. 

Debiteurenbeheer uitbesteden samengevat

Samengevat: IVA creditmanagement is de specialist om uw debiteurenbeheer uit te laten besteden, de tarieven welke wij hanteren zijn eerlijk en scherp. Het debiteurenbeheer zelf verzorgen is fors duurder, rekent u maar na wat het u allemaal kost om het debiteurenbeheer zelf te verzorgen. Laat u zelf overtuigen, neem vrijblijvend contact met ons op via 085-7731956 of info@iva-creditmanagement.nl en wij geven u graag een persoonlijk advies wat de mogelijkheden zijn. 

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen?

Neem contact op