Onze blog:

Betrouwbaar, vakkundig en betaalbaar.
Geschreven op 20-06-2019
Lees verder »

Keijzer: 'Grote bedrijven moeten mkb'ers binnen 30 dagen betalen'.
Geschreven op 10-05-2019
Lees verder »

Credit management, de trends van vandaag.
Geschreven op 28-08-2018
Lees verder »

Ook problemen met uw financiŽle administratie?
Geschreven op 28-07-2018
Lees verder »

10 tips voor uw debiteurenbeheer.
Geschreven op 28-06-2018
Lees verder »

Meer blogs

Is uw administratie up to date?
Geschreven op 28-05-2018
Lees verder

Winst met een kortere betalingstermijn.
Geschreven op 28-04-2018
Lees verder

Niet voldoende tijd of kennis in huis om uw administratie te verrichten?
Geschreven op 28-03-2018
Lees verder

Tips voor een beter creditmanagement.
Geschreven op 28-02-2018
Lees verder

Backoffice support nodig?
Geschreven op 28-01-2018
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden?
Geschreven op 28-12-2017
Lees verder

Hoe loopt bij u het debiteurenbeheer in december en januari?
Geschreven op 28-11-2017
Lees verder

Profiteer van de expertise van professionele debiteurenbeheerders.
Geschreven op 28-10-2017
Lees verder

Het einde van een betalingstermijn van meer dan 60 dagen.
Geschreven op 28-09-2017
Lees verder

Laat u aangenaam verrassen wat IVA creditmanagement u te bieden heeft!
Geschreven op 28-07-2017
Lees verder

Bent u tevreden met uw huidige DSO/gemiddelde betalingstermijn?
Geschreven op 28-06-2017
Lees verder

Winst door professioneel debiteurenbeheer.
Geschreven op 28-05-2017
Lees verder

1 maand gratis om de winst te ervaren.
Geschreven op 28-04-2017
Lees verder

Maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Geschreven op 28-03-2017
Lees verder

Het uitbesteden van uw debiteurenbeheer biedt vele voordelen.
Geschreven op 28-02-2017
Lees verder

Winst met een kortere betalingstermijn.
Geschreven op 28-01-2017
Lees verder

Hele fijne jaarwisseling en tot volgend jaar!
Geschreven op 28-12-2016
Lees verder

Factoren die het uitbesteden van uw credit management diensten kunnen beÔnvloeden.
Geschreven op 28-11-2016
Lees verder

Uitbesteding van credit management. De trends van vandaag.
Geschreven op 28-10-2016
Lees verder

Uitbesteding van credit management. Hoe zit dat nou precies?
Geschreven op 28-09-2016
Lees verder

Leverancierskrediet en de belangrijkste spelers in credit management.
Geschreven op 28-08-2016
Lees verder

Veel organisaties worstelen met het dilemma debiteurenbeheer.
Geschreven op 28-07-2016
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden = de voordelen van IVA creditmanagement.
Geschreven op 28-06-2016
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden = een forse winst voor uw onderneming.
Geschreven op 28-05-2016
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden = 10 tot 30% verbetering van het betaalgedrag.
Geschreven op 28-04-2016
Lees verder

Eigen debiteurenbeheer versus debiteurenbeheer uitbesteden.
Geschreven op 28-03-2016
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden = wat is dan belangrijk voor u?
Geschreven op 28-02-2016
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden = beduidend beter dan goed.
Geschreven op 28-01-2016
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden = ook rond de feestdagen gewaarborgd.
Geschreven op 28-12-2015
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden = nu al het allerbeste idee voor 2016.
Geschreven op 02-11-2015
Lees verder

Debiteurenbeheer uitbesteden = direct besparen.
Geschreven op 28-08-2015
Lees verder

Minder blogs

Debiteurenbeheer uitbesteden = vreemde ogen dwingen.

Geschreven op 28-11-2015

Vreemde ogen dwingen, wel uiteraard op een commerciële wijze uitgevoerd. Ja, bij debiteurenbeheer uitbesteden aan IVA creditmanagement profiteert u daar zeker van. Indien u het debiteurenbeheer zelf verzorgd zal uw debiteur veel eerder geneigd zijn dat u wel genoegen neemt met een smoes of een betalingstoezegging welke niet wordt nageleefd. Er wordt vanuit gegaan dat u de commerciële belangen veel belangrijker vindt dan het op tijd incasseren van uw vordering. Bij outsourcing van het debiteurenbeheer wordt veel eerder gedacht dat er geen commerciële belangen spelen en zal er veel eerder een betalingstoezegging volgen en ook een betaling gaan plaatsvinden. Er zit veel meer dreiging achter verondersteld uw klant.

Debiteurenbeheer uitbesteden aan IVA creditmanagement

Zijn wij dan echt zulke botte debiteurenbeheerders, nee natuurlijk niet maar uw debiteuren zullen zeker een sterkere dreiging voelen (op een nette wijze overigens). Hoe luider er geroepen wordt hoe meer er geluisterd wordt is het gezegde. Het is natuurlijk een verkeerde gedachte gang van uw debiteuren, wij zijn wellicht nog wel commerciëler dan u zelf bent. Bij ons staat klantbehoud op de 1e plaats en als wij uw klant ergens mee van dienst kunnen zijn zullen wij dat zeker niet nalaten. Het is dus de mix van betalingen afdwingen en dit op een klantvriendelijke manier uit te voeren. Laat u dat maar aan IVA creditmanagement over, wij zijn geroutineerde debiteurenbeheerders en weten met elke situatie wel raad. U kent het allemaal wel de antwoorden waarom er nog niet betaald gaat worden, factuur niet ontvangen, er loopt een dispuut op de levering, de naw gegevens staan verkeerd vermeldt, de factuur moet nog goedgekeurd worden, de verantwoordelijke is ziek enzovoort enzovoort. Bij ons maken wij notities van de reacties van uw debiteuren om deze later weer te gebruiken en weten de tijd dat gedacht wordt te kunnen gaan winnen tot een minimum te beperken. IVA creditmanagement zorgt er voor dat uw facturen zo snel mogelijk betaald worden.

Debiteurenbeheer uitbesteden: disputen

Heel veel bedrijven worstelen met het dilemma dispuut, uiteraard is het zo dat als u uw debiteurenbeheer aan IVA creditmanagement uitbesteed wij daar ook onze aandacht aan schenken. Aan de ene kant is het zo dat als uw debiteur daadwerkelijk een dispuut heeft dit snel in uw organisatie bekend gemaakt moet worden. Indien IVA creditmanagement uw debiteurenbeheer verzorgd zorgen wij er dan ook voor dat u zo snel mogelijk hiervan op de hoogte gesteld wordt. Dit heeft het voordeel dat er ook voor een snelle oplossing kan worden gezorgd zodat daarna de factuur weer zo snel mogelijk betaald kan worden. Dit levert ook nog eens waardering op van uw klant dat als er een keer iets niet goed gaat u dit ook weer snel oplost. Indien het opgeworpen dispuut achteraf een smoes blijkt te zijn kunnen wij daar weer heel snel op inspelen en de betaling van uw factuur afdwingen. Ook het afdwingen gaat wat ons betreft nog steeds op een commerciële wijze of als u van mening bent dat wij dit echt moeten gaan afdwingen wij dit uiteraard ook op een botte manier aan uw debiteur gaan stellen. Bij ons bepaald u hoe wij het debiteurenbeheer verzorgen.  

Debiteurenbeheer uitbesteden: aanmaningsprocedure

Voor het uitbesteden van uw debiteurenbeheer aan IVA creditmanagement bepaald u op welke wijze wij uw debiteuren benaderen. Uiteraard stellen wij het wel zeer op prijs om onze expertise in de weegschaal te mogen leggen. Samen bespreken wij wat voor type debiteurenbeheer voor uw organisatie het beste resultaat oplevert. Per debiteur kan er gekozen worden wanneer een debiteur voor het eerst wordt gemaand. Bijvoorbeeld op vervaldatum of een x aantal dagen daarna. Ik kan mij voorstellen dat het soms goed kan zijn bijvoorbeeld een week voor de vervaldatum van de factuur uw debiteur te gaan bellen. Ook de vervolgstappen zijn per debiteur van te voren vast te leggen, dus een vervolg call plegen of een aanmaning per mail versturen. Tevens uiteraard het moment dat u het reguliere beheer wil staken en een minnelijke incassoprocedure wil opstarten. Maatwerk leveren vind ik zelf bij debiteurenbeheer doorslaggevend voor het eindresultaat, het outsourcen van uw debiteurenbeheer leent zicht daar uitstekend voor. 

Debiteurenbeheer uitbesteden: incasso opstarten

Helaas is het zo dat er een debiteur van u tussen kan zitten die ondanks onze inzet tijdens het reguliere debiteurenbeheer nog steeds niet betaald heeft. Bijvoorbeeld de debiteur kan niet betalen, wil niet betalen of blijft volhouden dat er een dispuut op de factuur rust. Wij adviseren u dan een incasso traject op te gaan starten en wij zullen alles doen om de vordering het liefst voordat een gerechtelijke procedure wordt opgestart betaald te krijgen. Bij een gerechtelijk procedure is het zo dat dit vaak lang lopende trajecten worden welke veel tijd en geld gaan kosten en de afloop vaak onzeker is. Uiteraard laten wij dit niet blijken aan uw debiteur en gaan hem ingebrekestellen. Er wordt een aangetekende ingebrekestelling verzonden en er wordt rente en incasso kosten in rekening gebracht. IVA creditmanagement legt een dossier aan en gaat er voor uw belangen te behartigen en een totale betaling af te dwingen dus met rente en incassokosten. Indien er dan nog geen betaling volgt adviseren wij een juridische incasso op te gaan starten. Wij adviseren Van Lith Gerechtsdeurwaarders omdat wij daar zeer goede ervaring mee hebben opgedaan. Van Lith gerechtsdeurwaarders hebben alles in huis om u tijdens een gerechtelijke procedure uitstekend te ondersteunen is onze ervaring.

Debiteurenbeheer uitbesteden samengevat

Samengevat: IVA creditmanagement is de specialist op creditmanagement gebied. Door de jarenlange ervaring in het creditmanagement en de pragmatische manier van werken weten wij voor u het beste resultaat te bereiken. Tevens kan u er bij ons van op aan dat wij voor u ook het kostenplaatje op een zo laag mogelijk niveau willen houden. Bij ons bent u niet alleen klant maar bepaald u ook hoe wij te werk gaan, wij zijn een verlengstuk van uw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op via 085-7731956 of info@iva-creditmanagement.nl en wij geven u graag een persoonlijk advies wat de mogelijkheden zijn om uw debiteurenbeheer uit te besteden. 

 

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen?

Neem contact op